Bilimsel makale nedir, özellikleri nelerdir?
Bilimsel makale, bilimsel yazım kurallarına göre orijinal araştırma sonuçlarını açıklayan yazılı ve yayınlanmış bir rapordur. Giriş, yöntemler, sonuçlar ve tartışma bölümlerini içerir. Bilimsel makaleler akademik konularla ilgilenir. Kullanılan kaynakların belirtilmesi zorunludur.
Makalenin 4 özelliği nedir?
Makalenin Özellikleri Makalelerde nesnel verilerin kullanılmasına yer verilir. Makalenin başlığı okuyucunun dikkatini çekecek ve içeriği kapsayacak şekilde olmalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilmeye çalışılır. Ele alınan konu bilimsel yöntemlerle değerlendirilir.
Bilimsel makalenin bölümleri nelerdir?
Bu nedenle bilimsel makalenin belirtilen formatta olması istenir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntemler, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve şekiller (duruma göre sonuç bölümünde de listelenebilir).
Araştırma makalesi olduğunu nasıl anlarız?
Yazarın belirli bir konuyu araştırmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Büyük çoğunluk; görüşe dayalı ve yazarın bakış açısından yazılmış makalelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır.
Bilimsel makalenin özet kısmında neler olmalı?
Bilimsel bir makalenin özeti esasen şunları içerir: Çalışmanızın genel amacı ve araştırdığınız araştırma konusunu çevreleyen konular. Çalışmanın temel planı. Analiziniz sonucunda bulduğunuz ana bulgular veya eğilimler. Araştırmanız hakkında yaptığınız yorumlar ve sunduğunuz sonuçlar.
Bilimsel yazı türleri nelerdir?
Arten des wissenschaftlichen SchreibensArtikel.Konferenzzusammenfassungen.ProjekteinreichungenStudentische AufsätzeArtikeleinreichungsbriefeBuchrezensionenDoktorarbeitenLehrbücherWeitere Artikel…
Makale nedir 5 madde?
Makale, belirli bir konu hakkındaki bir görüşü veya düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılmış bir metindir. Gazetelerde, dergilerde ve internette yayınlanır. Ayrıca, makaleler gerçekleri açıklamak, bir konu hakkındaki görüşleri ve tezleri sunmak ve bir hipotezi savunmak ve desteklemek için yazılır.
Makalenin unsurları nelerdir?
Makalenin temel unsurları Anahtar kelimeler Anahtar kelimeler de bilimsel makalenin yayın koşullarının bir parçasıdır. … Özet … Giriş … Ana bölüm (ana metin) … Sonuçlar … Kaynaklar30 Haziran 2021
Deneme ve makale arasındaki fark nedir?
Bir makale gibi düşünme aşamasında yazılır. Ancak makaleden daha kısadırlar. Yazar, makalesinde ifadelerini kanıtlamak zorunda değildir. Kişisel görüşünü yansıtır ve açıklar, bilimsel görüşünü değil ve okuyucularının kendisi gibi düşünmesini sağlamakla ilgilenmez.
Bilimsel makale kaç sayfa olur?
Makale formatı: Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.
Bilimsel araştırma yöntemleri nelerdir?
Bilimsel araştırma yöntemi, problemi tanımlama, gözlem yapma, hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve bir teori ve genel yasalar oluşturma gibi farklı aşamalardan oluşur. Araştırma, bilimsel düşünce tarzının ışığında olaylar ve olgular temelinde gerçekleştirilmesi gereken sistematik bir etkinlik olarak tanımlanır.
Kaç çeşit makale türü vardır?
Makaleler iki kategoriye ayrılır: Edebi makaleler ve bilimsel makaleler.
Makale ile tez arasındaki fark nedir?
Makalelerin amacı, belirli bir araştırma konusu hakkında bilimsel bir topluluğa bilgi sunmaktır. Makaleler, tezlerden daha kısa ve daha odaklıdır. Tez tabanlı makaleler, tezin veya tezden bağımsız olarak yürütülen araştırmanın bir bölümünü özetleyen daha kısa ve daha odaklı bir metindir.
Makalede araştırma yöntemleri nelerdir?
Araştırmacılar üç temel araştırma yöntemi türü kullanır: nitel, nicel ve karma yöntemler. Bu geniş kategoriler içinde, daha spesifik yöntemler vaka çalışmaları, öz bildirimler ve anketler gibi bir dizi seçeneği içerir.
Makale aşamaları nelerdir?
Makale nasıl yazılır?Sayfa sayısıGiriş1Malzemeler ve yöntemler3-4Sonuçlar2-3Tartışma sonuçları2-311 satır daha
Bilimsel araştırma nedir makale?
Bilimsel araştırma, insanların çevrelerinde var olan olgular hakkında bilgisini artırmak amacıyla belli aşamalarda ve belli yöntemlerle gerçekleştirdikleri tüm araştırma faaliyetleri olarak tanımlanabilir.
Bilimsel makale en az kaç sayfa olmalı?
Makale formatı: Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.
Bilimsel bilgi nedir makale?
Bilimsel bilgi, bilimsel yöntemlerle elde edilen bilgidir. Bilimsel yöntem, akıl, deney ve gözleme dayanır. Bir bulgunun bilimsel doğasının ölçütü, metodolojik doğasıdır. Bilimsel bulgular nesnel, sistematik, tutarlı ve eleştiriye açıktır.
Edebi makale nedir, özellikleri nelerdir?
Edebi Makale: Dil, edebiyat ve sanat gibi konuları ele alan bu makaleler daha fazla yorumlama alanı sunar. Yazar düşüncelerini kanıtlamaya çalışır. Bilimsel Makale: Tıp, sosyoloji ve ekonomi gibi bilimsel alanlardan konular ele alınır. Nesnel bir yaklaşım ve dil kullanılır.