İçeriğe geç

Ezmeli Kek Nasıl Yapılır

Fıstık ezmeli kek olur mu?

Öncelikle yağlayıp unladığımız kalıba karışımın yarısını döküyoruz. Daha sonra üzerine bitter çikolata ve fıstık parçaları koyup kalan karışımı ekliyoruz. Kekin üzerini çikolata ve fıstık parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirip kontrol ediyoruz.

Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?

Kekin kabarması için küçük bir ipucu: Şeker tamamen kaybolana kadar çırpılmalıdır. Birçok kek tarifinin başlangıç ​​noktası şeker ve tereyağının çırpılmasıdır. Bu noktada, kekin piştiğinde kabarabilmesi için şeker tamamen kaybolana kadar bu işlemi sürdürmek çok önemlidir.

Kek yaparken içine ne konur?

Önce yumurtaları ve şekeri çırpın. Sonra su, süt, yoğurt, limon suyu ve yağ gibi sıvı malzemeleri ekleyin. Sonra havuç, limon kabuğu, ceviz, hindistan cevizi ve kuru üzüm gibi malzemeleri ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, kakao ve vanilin gibi kuru malzemeleri ekleyin.

Borcam da kek yapılır mı?

Borcamda kek, kek tarifleri arasında özel bir yere sahip olan ve herkesin kolayca hazırlayabileceği bir lezzettir. Bu tarif, kek hamurunun fırın tepsisinde pişirilmesiyle oluşan mozaik deseniyle öne çıkıyor. Hem görsel olarak şık bir sunum hem de eşsiz bir lezzet sunuyor.

Yoğurda fıstık ezmesi konur mu?

Yoğurtlu fıstık ezmesi ve sağlıklı atıştırmalıklar: Yoğurtla fıstık ezmesini karıştırarak veya ekleyerek protein ve sağlıklı yağlarla dolu bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Biraz bal veya meyve ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Fıstık ezmesinin içine ne konur?

Fıstık ezmesi, adından da anlaşılacağı gibi kavrulmuş fıstıklardan yapılan bir tür macundur. Genellikle lezzet vermek için tuz veya tatlandırıcı eklenir.

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

Kek karışımı hazırlarken süt kullanırsanız karışım daha sıvı olacaktır. Pişirdikten sonra daha kabarık, daha kabarık bir kek elde edersiniz. Yoğurt kullanırsanız daha yoğun, hafif nemli kıvamda lezzetli kekler elde edersiniz.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmak lazım?

Dolaşım havası kullanmayan bir fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına suyla dolu bir tepsi yerleştirilerek de yumuşak bir kıvam elde edilebilir. Katı ve sıvı maddelerin oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozuna 2 damla limon sıkarsanız uçar bile 🙂 Bunlar farklı ipuçları. Kabartma tozu sütlü kekler için çok iyidir ve ben genelde ikisini tercih ederim. Yoğurtla yaptığımda da aynı şekilde 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kullanıyorum.

Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Keke nişasta koyarsak ne olur?

Nişastanın kek tariflerinde ne gibi bir etkisi var diye sorarsanız; malzemelerin bayatlamadan daha uzun süre bir arada kalmasını sağladığını ve keklerin her zaman daha kabarık olduğunu söyleriz.

Kek hangi rafta pişer?

Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha

Iyi bir kekin kıvamı nasıl olmalı?

2. Kekin kıvamı ne olmalıdır? Kek hamurunun kıvamı tahta kaşıkla karıştırıldıktan birkaç saniye sonra kaşıktan damlayacak kadar koyu olmalıdır.

Borcamda kek neden kabarmaz?

– Öncelikle kek tarifi için gerekli malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. – Ayrıca soğuk malzeme kullanmak kekin kabarmasını engelleyecektir. – Kek kalıbı margarinle yağlanmadığı takdirde kabarmayacaktır. – Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmezse sorunlar yaşanabilir.

Fıstık ezmesini nerede kullanabilirim?

Fıstık ezmesi genellikle tosta sürülerek tüketilir veya çeşitli sandviçler hazırlamak için kullanılır. Fıstık ezmesi aroması smoothie, kurabiye, brownie vb. ürünlerde kullanılabilir. Tüm dünyada kullanılan popüler bir aromadır.

Kekin içine fıstık konur mu?

Unu ve kabartma tozunu karıştırın ve eleyin, karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Fıstıkları ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Hamuru kek kalıbına dökün, üstünü düzeltin ve pişirin.

Fıstık ezmesi şekerli midir?

İçerisinde şeker bulunmaması başlı başına bir faydadır. Ayrıca E vitamini, magnezyum ve potasyum gibi diğer önemli vitamin ve mineraller kalp sağlığını destekler.

Fıstık ezmesi nasıl yumuşatılır?

Az miktarda bitkisel yağ (zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı gibi) ekleyin. Fıstık ezmesi ve yağı birleştirmek için iyice karıştırın. Yeterli sıvılaşmayı sağlamak için gerektiği kadar daha fazla yağ ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir