Ommaç nedir?
Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋. Öğleden sonra çayına yapabileceğiniz nefis bir yöresel tarifim var. Ovmaç, ovalamaç, övelemeç, kıtır sikma, pisikomacı gibi farklı isimlerle de biliniyor. Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋.
Övelemeç yemeği nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kaseye yufkamızı ufalayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve hafif kavrulmuş soğanı koyup biraz karıştıralım. Domates, nane ve maydanoz ekleyip biraz karıştırıp sıkalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Omaç hangi yöreye ait?
Gaziantep Hikayeleri | Bayat ekmek köftesi, Gaziantep yöresinde OMAÇ olarak bilinir, bu yörede sevilen lezzetli bir yemektir. Bayat…
Ovmaç nedir?
Geleneksel Mutfak Oğmaç çorbası, hazırlaması kolay, doyurucu çorbalardan biri olup, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıklıkla yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Omaç nedir?
Omaç bir köfte çeşididir.
Övmeç nasıl yapılır?
Övmeç1 kg pişmiş mısır unu.2 yemek kaşığı toz şeker.
Ömeç nedir?
Ömeç (Yumurtalı Ekmek)20 Eylül 2018
Öcce hangi yöreye ait?
GAZİANTEP’İN PARMAK YAPIMI TOPUK TARİFİ | BU KADAR LEZZETLİ BİR YEREL LEZZET YOK!!!16 Ocak 2021
Bolu’nun ünlü çorbası nedir?
Kızılcık Tarhanası Kızılcık Tarhanası, Bolu’ya özgü coğrafi işaretli bir ürün olup 2017 yılında tescil edilmiştir.
Tereyağlı omaç nasıl yapılır?
Omac nasıl yapılır: Bir tavada tereyağını eritin. Küçük parçalara kesilmiş yufkayı üstüne koyun. Üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın. Her şey piştikten sonra malzemeleri ikinci bir yufka tabakasına sarıp bir dürüm oluşturun.
Ovmaç çorbasının içinde ne var?
Oğmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler: 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet küçük soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, isteğe bağlı 1 adet haşlanmış nohut.
Omaç nedir?
Omaç bir köfte çeşididir.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (Yumurta Ekmeği) tarifi nasıl yapılır? Ekmeğinizi elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde yumurtayı bir iki kez karıştırın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018
Oğmaç nedir?
Geleneksel Mutfak Oğmaç çorbası, hazırlaması kolay, doyurucu çorbalardan biri olup, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıklıkla yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Üfelemeç nedir?
Ezmek, başparmak ve işaret parmağı arasında yaymak. Hap yapmak gibi. Kökeni parçalamak olan bir kelime. Ayrıca ovmak/rendelemek de ilişkilidir ve dolayısıyla bogey.